U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Traybake van smokey worstjes, chilipartjes en courgette

15 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide Chilipartjes (à 450 g)
  • 2 courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 4 saucijzen naar keuze
  • 50 ml tomatenketchup
  • 25 ml gembersiroop
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de courgettes in stukken van 3 cm en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de courgette met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de chilipartjes en de saucijzen tussen de courgette.
  • Meng voor de marinade de tomatenketchup met de gembersiroop en het gerookt paprikapoeder. Pers of rasp de knoflook erboven en meng door de marinade. Bestrijk de saucijzen ermee.
  • Hak of knip de rozemarijn grof en steek de toefjes tussen de groenten en chilipartjes.
  • Bak de chilipartjes met de courgette en de saucijzen in de voorverwarmde oven in 20 minuten mooi bruin en gaar.
  • Weinig tijd? Verdeel wat chilipartjes met groenten en snel gemarineerde saucijzen over een bakplaat, en de oven doet de rest!
  • Tip: Maak een dubbele portie van de smokey marinade en serveer de helft als dipsaus bij de traybake.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 670 kcal
  • 35 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 61 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen